Neden Nefes Çalışmaları?
Her türlü rahatsızlığın temelinde bedenin yeterince oksijen almaması yatar. İki kez Nobel ödülü kazanan Dr.Otto Warburg,bir hücrenin kendi oksijeninin yüzde 60 ından yoksun bırakıldığında, kanserli hücreye dönüştüğünü keşfetmiştir.
Kanser, Kalp rahatsızlıkları, MS, Romatoid Artrit, Astım, Obezite, Depresyon, Panik Atak gibi hastalıkların iyileşmesinde, nefes çalışmaları son derece etkilidir.
Bedenimizde biriken toksinlerin %70 ‘i nefesle dışarı atılır.
Yeterince oksijenlenen bir bedende, sindirim sistemi ve dolaşım sistemi sağlıklı çalışır. Metabolizma hızlanır, kilo verme otomatikleşir.
Spordan sonra iyi hissettiğinizi bilirsiniz. Çünkü spor sırasında vücudun oksijen alımı artar.
Oksijenin tüm hücrelere yeterince yayılması pozitif düşünme yeteneğiniz artırır, depresif ruh hallerinden, bezmişlikten, dikkat ve motivasyon eksikliğinden kişiyi uzak tutar.
Düzenli nefes çalışmaları yapan kişilerin öz sevgisi, neşe ve kendini iyi hissetme halleri artar.
Nefes çalışmaları her türlü bağımlılığı bırakmayı kolaylaştırır.
Sınav heyecanı, stres, öfke gibi duygu durumlarının kontrolü, odaklanma sorunları için nefes çalışmaları destekleyicidir.
Egosal farkındalık, şartlanmış tepkilerimizi gözlemleyebilme ve dönüştürmede, nefesin bilinçli kullanımı önemlidir.
Nefes ve Bedensel Farkındalık
Sağlığımıza olan faydalarının yanında, nefes alıp vermeyi, soluk alıp vermek zannetmenin ötesine taşımak gerekiyor. Çağlar boyunca tüm kadim bilgilerin işaret ettiği nefes üzerine yapılan çalışmalar, vücudu yeterince oksijenlendirmenin yanında, zihni içinde bulunduğu hapishaneden çıkarmak üzere çalışır.
“Nefesini bilen kendini bilendir.” cümlesi çok da iddialı olmayacaktır. 24 saatlik bir dilimi, alıp verdiğimiz nefesin farkındalığı , gözlemi içinde geçirmeyi başarsak, hayatımız bir daha eskisi gibi olmaz. Bu, zihni şimdiki zamanda yaşamaya programlamak demektir. Uyku dışında, tüm zihinsel dikkatinizi, içinde bulunduğunuz ana verdiğinizi düşünün. Ne geçmiş, ne gelecek, sadece tüm varlığınızla o anın getirdikleri içinde, gözlemcisiniz. Tüm hislerinize, bedeninize, tepkilerinize, kokulara, seslere, eyleme, eylemsizliğe, gürültüye, sessizliğe …Bir arkadaşınızı dinliyorsanız, gerçekten dinlemek..Yemek yiyorsanız, çiğnediğiniz lokmanın tadına vararak yemek yemek, bedensel bir eylem içindeyseniz, zihninizle de o eylemin destekçisi olmak. Özetle, sürekli konuşan ve düşünceden düşünceye atlayan zihnin kontrolünden çıkmak.
Bu program, A’dan Z’ye nefesi, nefes tekniklerini, beden üzerindeki enerji kanallarını, zihin-beden-nefes arasındaki ilişkiyi, harekete ve meditasyona dayalı uygulamalı farkındalık çalışmalarını içerir.
Aylık seminer ve sertifikalı programlarımız için etkinlik takvimimizi takip edebilirsiniz.